21. julija, 2022
SPIRIT Slovenija z mrežo svetovalcev aktivno spodbuja razvoj podjetništva

Vir in informacije: SPIRIT Slovenija, javna agencija, 29. 6. 2022, www.spiritslovenia.si

Slovenija se lahko pohvali z izjemno pestrim in razvejanim podpornim okoljem za zagonska in hitro rastoča podjetja. Čeprav smo majhna država, ustvarimo zavidljivo število inovativnih zagonskih podjetij, med katerimi jih velik delež uspešno doseže globalni preboj. Pomembno vlogo pri razvoju in globalni konkurenčnosti podpornega okolja ima država, tako z vsebinsko podporo, kot z zagotavljanjem povratnih in nepovratnih virov financiranja. Javna agencija SPIRIT Slovenija skrbi za mrežo podjetniških svetovalcev po vsej državi in s tem nudi popolno podporo podjetnikom pri ustanovitvi in rasti ter razvoju podjetja.

Agencija že vse od svoje ustanovitve dejavno spodbuja razvoj inovativnega podjetništva ter nastajanje inovativnih zagonskih podjetij po celi Sloveniji. Skupaj z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo sofinancira in izvaja več programov spodbujanja podjetništva pri različnih ciljnih skupinah, med katerimi osrednjo vlogo zavzemata programa SPOT Svetovanje in SIO (Subjekti inovativnega okolja), ki zagotavljata celoten spekter podpore v začetnih fazah rasti podjetja. Sicer pa podporo potencialnim podjetnikom pri ustanovitvi podjetja ponujajo podporne institucije (GZS, OZS in AJPES) v sklopu programa SPOT Registracija, program SPOT Svetovanje pa podjetnikom pomaga graditi podjetniške kompetence.

»Inovativne ideje z visoko dodano vrednostjo, ki so v svojem bistvu visokotehnološke, zelene, trajnostno naravnane, družbeno odgovorne ter digitalno podprte, vodijo v ustvarjanje visoko kakovostnih delovnih mest, gospodarsko rast, globalno konkurenčnost ter ne nazadnje lahko prinesejo tudi odgovore na najzahtevnejše družbene in druge izzive človeštva. Da pa lahko ugledajo luč sveta, jih je treba prepoznati in jim ponuditi ustrezno podporo za njihov nadaljnji razvoj. Zato lahko ponosno rečemo, da mreži SPOT točk in SIO predstavljata trden temelj in osrednjo infrastrukturo za nastajanje novih prebojnih podjetniških zgodb v Sloveniji,« poudarja Rok Capl, v. d. direktorja SPIRIT Slovenija.

Več o tem

Točke SPOT Svetovanje so sofinancirane s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj: www.eu-skladi.si, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo: www.mgrt.gov.si ter SPIRIT Slovenija, javna agencija: www.spiritslovenia.si.  

KONTAKT

Obrtni dom
Ulica Gradnikove brigade 6,
5000 Nova Gorica

t: 05 330 66 90

05 330 66 10 - OOZ NOVA GORICA

05 330 66 85 - RRA-SP NOVA GORICA

06 555 62 32 - ROD AJDOVŠČINA

05 384 18 82 - PRC TOLMIN

05 374 39 11 - ICRA IDRIJA

05 364 49 00 - OOZ AJDOVŠČINA

e: info@spot-goriska.si

URADNE URE

ponedeljek: 10.00 – 14.00
torek: 10.00 – 14.00
sreda: 13.00 – 17.00
petek: 10.00 – 14.00

Zaželena je predhodna najava na telefonsko številko.

KJE SMO?

SPOT GORIŠKA ® Vse pravice pridržane. | Izdelava spletne strani: Agencija KODNES