»Kako do dopolnilne dejavnosti na kmetiji in ureditve prostorov za izvajanje dopolnilne dejavnosti?«
Na delavnici boste dobili osnovne informacije o dopolnilnih dejavnostih na kmetiji. Izvedeli boste tudi, kaj vse lahko opravljate v okviru tega, kako sploh začeti in kako se lotiti «birokracije«, kakšni so pogoji ter morebitne omejitve, poleg tega pa boste pobližje spoznali tudi higienske standarde in davčne obveznosti. Delavnica je namenjena vsem, ki na tak način že poslujete ali šele razmišljate, da bi morda začeli z opravljanjem tovrstne dejavnosti na kmetiji.
Vsebina:
V prvem delu bo Slavica Strelec, koordinatorka za kmečko družino in dopolnilne dejavnosti na kmetiji, iz KGZ Ptuj predstavila:
• skupine dopolnilnih dejavnosti na kmetiji,
• obseg opravljanja dopolnilnih dejavnosti na kmetiji,
• osnovne pogoje za opravljanje dopolnilne dejavnosti na kmetiji,
• posebne zahteve za opravljanje posameznih dopolnilnih dejavnosti na kmetiji,
• izpolnjevanje davčnih obveznosti (osnovne informacije).
V drugem delu pa bo njena kolegica Sara Ketiš, svetovalka specialistka za higieno mleka in sirarstvo, iz KGZ Ptuj spregovorila še o:
• ureditvi prostorov za predelavo živil živalskega izvora in predelavo živil rastlinskega izvora,
• splošnem označevanju živil,
• sledljivosti (DHP, HACCP za DDK).
Datum: petek, 7. maj 2021 ob 10:00. Delavnica bo trajala predvidoma 2 šolski uri.
Kraj: webinar v živo, prek Zoom aplikacije
Prijave: s klikom na TUKAJ (do četrtka, 6. aprila 2021, do 17. ure). Dan pred delavnico oz. na dan delavnice boste na vaš elektronski naslov prejeli »zoom povabilo«.
Dodatne informacije: Posoški razvojni center (Polona Cimprič), telefon: 05/38-41-882
Delavnica je za udeležence brezplačna, organizirana v projektu SPOT.
Vljudno vabljeni!
Datoteke:
VABILO Dopolnilna dejavnost na kmetiji.pdf (589.41 kB)