Tokrat se v GoStartup inkubatorju posvečamo podjetnikom v prehrambni panogi, ki želijo svoje podjetje popeljati na višjo stopnjo in uspešno jadrati med čermi pandemije. Nove razmere so prinesle mnoge izzive, ki jih je treba čimprej in učinkovito rešiti.
Slovenija ima na področju hrane zanimive danosti. Pandemija ni nujno zavora napredku. Zato vas vabimo, da se nam pridružite na brezplačni seriji dogodkov GoStartup Food industry Webinar Series, ki ga organizira Primorski tehnološki park. Med drugim se bomo s profesionalci na specifičnih področjih posvetili vprašanjem, kot so:
- Se vam je morda zgodilo, da ste zaradi pandemije izgubili stranke?
- Vas je prizadelo zaprtje prodajnega kanala v HORECI?
- Bi radi prodrli v retail ali v tem segmentu delali bolj učinkovito in uspešno?
- Je vaš izdelek tehnično primeren za prodajo v živilskih verigah?
- Je vaša embalaža ustrezna za nove izzive in nove čase?
- Ali morate premisliti učinkovitost vašega poslovnega modela?
Webinarji so brezplačni, nujna pa je predhodna prijava.
- Kako pripraviti produkt za široko potrošnjo
Serijo Gostartup Food indrustry webinarjev začenjamo z mag. Urško Brodnik, univ.dipl.inž., svetovalko na področju razvoja prehranskih izdelkov.
Vabimo vas na webinar: Kako pripraviti produkt za široko potrošnjo?
Urška Brodnik je izkušena razvojna tehnologinja, večkrat nagrajena za inovativne izdelke v različnih živilskih panogah. Med drugim v sklopu projekta Štartaj Slovenija nudi tehnično in tehnološko podporo mladim podjetnikom.
Kdaj? 6.5.2021, 16.00-19.00, na zoomu
Prijave
https://www.primorski-tp.si/dogodek/food-industry-webinar-1-kako-pripraviti-produkt-za-siroko-potrosnjo/ do 3.5.2021
Teme webinarja:
- HACCP sistem v živilski industriji, splošno
- Razvoj izdelka od začetne ideje do lansiranja na tržišče:
- ideja,
- oblikovanje proizvodnega prostora,
- izbira surovin,
- skladiščenje in distribucija,
- sledljivost,
- določanje roka uporabe izdelku,
- označevanje izdelka,
- zagotavljanje kakovostnega in varnega izdelka (kemijske in mikrobiološke analize),
- umik izdelka iz prodajne verige
Vabljeni vsi podjetniki, ki tržite ali razvijate prehranske produkte in bi želeli z njimi prodreti na police večjih trgovcev.
- Prehrambne blagovne znamke – vloga embalaže
GoStartup Food industry webinar series nadaljujemo z Anjo Korenč, oblikovalko embalaže in podjetnico. Anja ima več kot 10 let izkušenj razvoja prehrambnih blagovnih znamk. Je nekdanja ustanoviteljica blagovne znamke Bitchy Club. Danes sodeluje z različnimi živilskimi podjetji
»Njen« webinar bo posvečen temu, kako razumeti trg, profilirati stranke, izbrati pravega dizajnerja, se odločiti za optimalne materiale, pa tudi »instagramabilnosti«. Ja tudi na to je treba biti pozoren, ko oblikujemo blagovno znamko.
Vsebina:
Sklop 1: Kaj je to embalaža, kakšne so njene funkcije, zakaj je pomembna, njena anatomija in kakšne vrste embalaže poznamo. Vse s povezovanjem na prehrambno industrijo.
Sklop 2: Trendi, instagramabilnost, povezovanje z generacijami, oblikovanje izkušnje, čutila skozi embalažo.
Sklop 3: Kako projekt ustvarjanja embalaže za lastno blagovno znamko sploh izgleda – koraki, na koga se lahko obrnemo za pomoč, …
Sklop 4: Diskusija
Kdaj?
13.5.2021, 16.00-19.00, na zoomu
Prijave https://www.primorski-tp.si/dogodek/food-industry-webinar-2-prehrambne-blagovne-znamke-vloga-embalaze/ do 10.5.2021
- Tržiti hrano – poslovni modeli, ki delujejo #covidproof
Na tretjem srečanju iz serije Food Industry Webinar Series bomo gostili tri predstavnike podjetij, katerih poslovni modeli odlično delujejo – tudi v času pandemije. Kaj delajo prav in kaj lahko priporočajo? Z nami bodo:
Retail: Uroš Kavčič, iz startup Uroš in Valentina– zmagovalec natečaja Startaj Slovenija
HORECA: Valerija Simčič, Vinarstvo Marjan Simčič – slovenki vinar z najbolj zvenečimi mednarodnimi nagradami
Webshop: Nastja Kramer Pesek, soustanoviteljica spletne trgovine Malinca, večkratna zmagovalka tekmovanj za najboljšo prehrambno spletno trgovino.
Kdaj? 18.5.2021, 16.00 – 19.00, na zoomu
Prijave https://www.primorski-tp.si/dogodek/food-industry-webinar-3-talk-show-trziti-hrano-poslovni-modeli-ki-delujejo/ do 17.5.2021
Operacijo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru prednostne naložbe 3.1 Spodbujanje podjetništva, zlasti z omogočanjem lažje gospodarske izrabe novih idej in spodbujanjem ustanavljanja novih podjetij, vključno s podjetniškimi inkubatorji (www.eu-skladi.si).