FESTIVAL PODJETNOSTI VIPAVSKA DOLINA

V Regijski razvojni agenciji ROD Ajdovščina v okviru različnih projektov spodbujajo razvoj kompetenc podjetnosti in kreativnosti od malih nog naprej. 1. septembra letos so začeli z izvajanjem operacije LAS Vipavska dolina “SPODBUJANJE USTVARJALNEGA IN INOVATIVNEGA RAZMIŠLJANJA MED MLADIMI – MLIN”, ki je sofinancirana s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja preko Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014 – 2020 / ukrep LEADER/ podukrep 19.2.

V okviru operacije bo izvedeno več sklopov delavnic in usposabljanj na temo podjetništva. Že prihodnji konec tedna se nam obeta eden izmed zanimivejših dogodkov. Potekal bo Festival podjetnosti Vipavska dolina na katerega vabijo mlade, željne novih spoznanj, ter starše osnovnošolskih otrok, ki želijo svoje otroke vključiti v programe razvoja kompetenc podjetnosti in kreativnosti.

V okviru festivala podjetnosti bomo v petek, 18.9.2020 gostili mag. Nastjo Mulej in dr. Blaža Zupana, v soboto, 19.9.2020 pa bomo organizirali delavnico na kateri bo Matic Batagelj dijakom in študentom predstavil metodo Design Sprint, ki so jo za svoje potrebe razvili strokovnjaki za uporabniško izkušnjo iz Google Ventures.

Zaradi omejenega števila mest je prijava na dogodek obvezna. Na posamezni dogodek se lahko prijavite preko spodnjih povezav:

dr. Blaž Zupan: Design Thinking

dr. Blaž Zupan je uspešen podjetnik, podjetniški trener, docent na katedri za podjetništvo ljubljanske Ekonomske fakultete, doktor Design thinkinga. Raziskuje, poučuje in živi inovativnost, podjetnost in podjetništvo. V osnovnih in srednjih šolah, na fakultetah, v podjetjih in v startup ekosistemu je vodil stotine delavnic, namenjenih spodbujanju ustvarjalnega reševanja problemov, samoiniciativnosti in podjetnemu obnašanju. Razvil je več lastnih podjetniških projektov, doma in v tujini. Skozi predavanje bo odgovoril na vprašanja zakaj otroci potrebujejo kompetence podjetnosti in zakaj jih je potrebno razvijati.  PRIJAVA

mag. Nastja Mulej: Naučite svojega otroka razmišljati

mag. Nastja Mulej je magistrica komunikologije, univerzitetna diplomirana ekonomistka in univerzitetna diplomirana sociologinja, specialistka za uspešno reševanje težav, ustvarjalno soočanje z izzivi, učinkovito vodenje ljudi, sestankov in projektov, timsko sodelovanje – edina licencirana trenerka tehnik razmišljanja in delovanja po de Bonu. Največje darilo, ki ga lahko podarimo otroku, je sposobnost, da znajo razmišljati z lastno glavo. Kako naučiti otroka razmišljati bolj osredotočeno, objektivno, celovito in ustvarjalno, da postanejo bolj samostojni, iznajdljivi in uspešni v obvladovanju svojega življenja bo na predavanju predstavila mag. Nastja Mulej. S predavanjem bomo motivirali starše za vključevanje otrok v programe – krožke razmišljanja, ki se bodo izvajali v šolskem letu 2020/21 na območju LAS Vipavska dolina. PRIJAVA

Matic Batagelj: Design Sprint 

Matic Batagelj je doma iz Ajdovščine in svojo karierno pot je začel z ustanovitvijo prvega start-up podjetja MSI LAB, ki se je ukvarjalo z biomehanskimi meritvami in fiziološkimi testiranji za športnike. Nadaljeval z ustanovitvijo design studia Fork, kjer sta se skupaj s partnerko specializirala za nudenje dizajnerskih storitev za živilska podjetja. Iz te zgodbe je izšel tudi naslednji start-up, širši javnosti morda najbolj znan, I Like Tofu.Kot vodja trenutno deluje v švedskem podjetju Impatient Design, ki startupom in večjim podjetjem ponuja strokovne storitve na področju strategij, produktnega dizajna, lansiranja blagovnih znamk in rasti.Njegove ključne kompetence so predvsem znanja s področja dizajna (design sprints in design thinking metodologije), lean pristopa, razvoja in lansiranja produktov in blagovnih znamk ter strategij rasti. PRIJAVA

Na dogodku bomo upoštevali preventivne ukrepe za preprečitev širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) Pred vstopom si je potrebno razkužiti roke, ves čas zadrževanja v prostorih je obvezna uporaba ZAŠČITNE MASKE in ohranjanje razdalje med osebami vsaj 1,5 metra.

VEČ: http://ra-rod.si/2020/09/08/festival-podjetnosti-vipavska-dolina/